Αρχίζει και ξετυλίσσεται το… κουβάρι για την υπόθεση του «τσιγαράδικου» που… εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά του Μακρύ Γιαλού το βράδυ της Παρασκευής σημαίνοντας συναγερμό στις λιμενικές αρχές.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσημη καταμέτρηση των τσιγάρων που βρίσκονταν στα δύο από τα τέσσερα κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο «Rosetta» – σημαίας Τανζανίας – ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για πάνω από 22 εκ. τσιγάρα με τους χαμένους δασμούς να ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

5.000 ευρώ έταξαν στον… ψαρά

Με το… αζημίωτο θα μετέφερε το ψαροκάικο στην Ιεράπετρα την μεγάλη ποσότητα τσιγάρων που περιέχονταν στο φορτίο του «Rosetta».

Όπως μετέδωσε το Ράδιο Λασίθι, ο ψαράς θα έπαιρνε 5.000 ευρώ για να μεταφέρει τα τσιγάρα στον Μακρύ Γιαλό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, στο ψαροκάικο επέβαιναν δύο άτομα – πατέρας και γιος – οι οποίοι μόλις είδαν το λιμενικό σκάφος να πλησιάζει άρχισαν και πετούσαν στην θάλασσα τις κούτες με τα τσιγάρα.

Μάλιστα, οι αρχές αναγκάστηκαν να μαζέψουν από τα νερά πάνω από 2.000 κούτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αστυνομικούς ο πατέρας ανέφερε ότι ο γιος του δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση κι ότι απλά τον είχε μαζί του για παρέα χωρίς ωστόσο να του έχει πει τί ακριβώς θα μετέφεραν.

Κακουργηματικές διώξεις

Κακουργηματικές διώξεις έχουν στην… πλάτη τους το πλήρωμα και οι συνεργάτες του «τσιγαράδικου».

Τελικά οι συλληφθέντες είναι 13: 7 Αιγύπτιοι (που αποτελούν το πλήρωμα του τσιγαράδικου), 2 Έλληνες αράδες (πατέρας και γιος), 3 κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού (που είναι αδέλφια και φέρεται να ήταν οι παραλήπτες του παράνομου φορτίου) και ένας Έλληνας που φέρεται να ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρίας με τα φορτηγά που βρέθηκε στην περιοχή.

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία κι αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη στις 10 το πρωί στον ανακριτή Λασιθίου.

Δείτε το βίντεο από το εσωτερικό του «Rosetta»English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese