Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ)
Ξεκίνησε στις 16:00 το κρίσιμο eurogroup  για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ στην χώρα μας με τον…
Σόιμπλε να δηλώνει την απαισιοδοξία του για τελική συμφωνία τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Δεν νομίζω πως θα έχουμε συμφωνία σήμερα, αλλά περιμένω να ακούσω τι έχουν να πουν οι Θεσμοί». Ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα είναι προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από την πλευρά του  ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόσβσκις, υπεύθυνος για το ευρώ, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Eurogroup ανέφερε ότι επισκέφθηκε την Αθήνα πριν δυο εβδομάδες και ότι είδε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα βοήθειας. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμη πολλά εκκρεμή θέματα!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Ντάισελμπλουμ όπου τόνισε :  Έχουν γίνει πολλά, αλλά θέλει δουλειά και πρόσθεσε τα 2 δισεκατομμύρια θα εκταμιευθούν μόνο όταν οι Θεσμοί δώσουν το πράσινο φως ότι όλες οι συμφωνημένες ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη!

Καμία αισιοδοξία για συμφωνία από τον Μοσκοβισί ο οποίος χαρακτηριστικά είπε: Οι κινήσεις είναι θετικές. Οι περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις έχουν υιοθετηθεί ή έχουν αποφασισθεί. Υπάρχει ακόμη δρόμος. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη αλλά ελπίζω και είμαι αισιόδοξος και βέβαιος, ότι με το πνεύμα του συμβιβασμού και με καλή συνεργασία με τις αρχές μπορούμε να το κάνουμε … αν όχι σήμερα τότε μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν είμαστε μακριά, αλλά προφανώς υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε.

Έτσι έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής όλα είναι κυριολεκτικά ακόμα στον αέρα !!!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese