Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει σε ΚΑΠΗ στο Ηράκλειο Κρήτης με αφορμή την αποκαθήλωση φωτογραφίας του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Συγκεκριμένα, την «αναταραχή» προκάλεσε η απόφαση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής…

 

του Δήμου Ηρακλείου, κ. Αθηνάς Σπανάκη Κοχιαδάκη να κατεβάσει από την περίοπτη θέση όπου δέσποζε από την ίδρυση του ΚΑΠΗ του δήμου Ηρακλείου.

Οι ηλικιωμένοι αντέδρασαν και επιμένουν να επιστρέψει η φωτογραφία στη θέση της, καθώς όπως τονίζουν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν εκείνος που σκέφτηκε και δημιούργησε τα ΚΑΠΗ. 

«Αν δεν ήταν αυτός, εμείς τώρα δεν θα είχαμε αυτή την θαλπωρή εδώ στα ΚΑΠΗ. Είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε κάθε ημέρα και θέλουμε να επιστρέψει η φωτογραφία», σημειώνουν ηλικιωμένοι.  

Την ίδια ώρα υπάρχουν και ηλικιωμένοι στο ΚΑΠΗ, που τονίζουν ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα και προβλήματα που πρέπει να αντιδράσουν, και όχι μια φωτογραφία.  

Η επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου αναφέρει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, κ. Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη, έδωσε προσωπική εντολή ώστε να κατέβουν φωτογραφίες του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, από τα ΚΑΠΗ της πόλης, φωτογραφίες οι οποίες υπήρχαν από την ίδρυση των ΚΑΠΗ μέχρι σήμερα.»

«Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, εκτός από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εμπνεύστηκε-υλοποίησε το θεσμό των ΚΑΠΗ και γι» αυτό ακριβώς το λόγο τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν τοποθετήσει τη φωτογραφία του σε περίοπτη θέση», συνεχίζει, τονίζοντας πως η κίνηση της αντιδημάρχου είναι απαράδεκτη.

«Η κυρία αντιδήμαρχος οφείλει να σεβαστεί τη μνήμη ανθρώπων που προσέφεραν στην τρίτη ηλικία, οφείλει να σέβεται την ιστορία των θεσμών που θέλει να εκπροσωπεί αλλά και να σέβεται τη βούληση των συμπολιτών μας-μελών των ΚΑΠΗ. Συμπολίτες, οι οποίοι αντέδρασαν στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή κίνηση της αντιδημάρχου Ηρακλείου, η οποία αυτοβούλως, χωρίς καμία ενημέρωση ή συζήτηση, προέβη σε αυτή την κίνηση» επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, επιθυμούμε την άμεση επιστροφή των φωτογραφιών του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στη θέση τους, σεβόμενοι την επιθυμία των μελών του ΚΑΠΗ της πόλης, της ίδιας της ιστορίας των κοινωνικών δομών της χώρας, αλλά και σεβόμενοι τη μνήμη όσων προσέφεραν στις δομές του κοινωνικού κράτους της Ελλάδας», καταλήγει.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese