Χωρίς διοίκηση και στα πρόθυρα χρεοκοπίας βρίσκεται ο Οργανισμός Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) Α.Ε. 

Το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης…

 

για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννη Μανιάτη, τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΣΥ. Α.Ε. πλέον αρνούνται να έχουν την οποιαδήποτε ανάμειξη με τις δημόσιες συγκοινωνίες και μέχρι στιγμή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει διορίσει αντικαταστάτη διευθύνοντα συμβούλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδιοίκητη ΟΣΥ Α.Ε. δεν πληρώνει το Ι.Κ.Α., οι προμηθευτές μένουν απλήρωτοι, ενώ είναι αβέβαιο εάν η μισθοδοσία στους οδηγούς καταβληθεί έγκαιρα.

«Πρόκειται για την πολιτική μιας κυβέρνησης κι ενός Υπουργού που ευθύνονται για την αύξηση του Φ.Π.Α. στις Αστικές Συγκοινωνίες, από 13% σε 23%, ως αποτέλεσμα προφανώς μιας πολύ γενναίας κι αποτελεσματικής φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης. Ενός υπουργού που φέσωσε με 10 εκατ. ευρώ τις συγκοινωνίες τον Ιούλιο, με τις «τζάμπα» μετακινήσεις που προσφέρθηκαν πριν το δημοψήφισμα και θα πληρώσουμε τώρα, και οι οποίες περιελάμβαναν και τις μετακινήσεις από/προς το αεροδρόμιο γιατί έτσι μας αρέσει και τους κερνάμε όλους» τονίζει ο κ. Μανιάτης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese