Το κατώφλι της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου περνάει άμεσα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τις βαρύτατες καταγγελίες στην συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα για τα όσα συμβαίνουν στην αστυνομία….

 

Η κ. Ράικου καλεί τον κ. Πανούση ως μάρτυρα προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.
 
Έτσι πριν εμφανιστεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να δώσει στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες του περί σχέσεων στελεχών της κυβέρνησης με «τρομοκράτες», ο κ. Πανούσης θα κληθεί να δώσει στοιχεία στην κυρία Ραικου για όσα είπε περί διαφθοράς. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: 
«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι’ αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω “δεν πειράζει, είμαι υπουργός”».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese