Συμβαίνει και αυτό. Ελληνική σειρά προβάλλεται για πρώτη φορά μετά απο…35 χρόνια…
Η σειρά ΑΝΑΠΟΔΑ γυρίστηκε το Φθινόπωρο του 1981 από τον πολυτάλαντο Γιάννη Δαλιανίδη και ήταν η συνέχεια του αγαπημένου για την εποχή “Λούνα Παρκ”. 

Πρωταγωνιστούσαν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στον ρόλο του θρυλικού κυρ Γιώργη για όσους τον θυμούνται, η Άννα Παϊταζή ως Ουρανία, η Ρένα Παγκράτη ως Κάθριν, αλλά και ο Σταμάτης Γαρδέλης στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση σε σήριαλ. Η ΕΡΤ όμως δεν θέλησε να προβάλει την σειρά διότι άλλαξε η κυβέρνηση τότε και η νέα της διοίκηση (διευθυντής προγράμματος ήταν ο Βασίλης Βασιλικός) που ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη του 1981 αποφάσισε να μην προβάλει τις σειρές που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση, με αποτέλεσμα τα 8 ολοκληρωμένα επεισόδια να μείνουν κλεισμένα στις αποθήκες της ΕΡΤ.

Όπως εξομολογήθηκε ο Γιάννης Δαλιανίδης (σεναριογράφος/σκηνοθέτης της σειράς) “Τ’ ανάποδα” ήταν κατά κάποιο τρόπο η “συνέχεια” του “Λούνα Παρκ”. Αυτό συνέβη διότι μετά από τα 7 χρόνια του Λούνα Παρκ, δεν είχε πια κάτι καινούργιο να γράψει για τους ίδιους ανθρώπους και ήθελε να σταματήσει τη σειρά. Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ τότε, αφού προσπάθησαν άδικα να τον μεταπείσουν, του ζήτησαν να γράψει τουλάχιστον μια σειρά μόνο για τον κυρ-Γιώργη – έτσι προέκυψαν “Τ’ ανάποδα”αλλά οι..επόμενοι δεν την ήθελαν.

Μετά απο τόσα χρόνια λοιπόν η ΕΡΤ 2 προβάλλει κάθε πρωί την εν λόγω σειρά 35 χρόνια μετά και σε..Α προβολή.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese