Γράφει ο Ηλίας Μαλεβίτης

Δικηγόρος, πρώην Βουλευτής
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στην κοινή γνώμη η αδιαφορία και η απάθεια που… επιδεικνύουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το προσφυγικό Δράμα που βιώνουν κάθε μέρα οι Σύροι πρόσφυγες, οταν ο πόλεμος τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να ζήσουν..
Και ενώ καθημερινά, συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, όπου πνίγονται δεκάδες άνθρωποι και ξεκληριζονται ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδια, κανένας από τους ηγέτες της πολιτισμένης Ευρώπης δεν φαίνεται να συγκινείται! Κανένας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται σοβαρά. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους ” κυρίους”, όπως οι Ούγγροι, οι Αυστριακοί και οι Κροάτες, κλείνουν τα σύνορα τους και μας εγκαλούν γιατί κι εμεις δεν κάνουμε το ίδιο. Γιατι, δεν μπορούμε, όπως μας κατηγορούν, να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας, ενώ τους διαφεύγει ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ερωπαικής Ένωσης στην οποία και εκείνοι μετέχουν, έχοντας ανάλογες υποχρεώσεις! Δηλώνουν δε, με ενα κυνικό και απαράδεκτο τρόπο ότι παραμένουν απλοί ….παρατηρητές στο προσφυγικό πρόβλημα!
Έτσι, οι δυστυχισμένοι πρόσφυγες αφήνονται από την Ε Ε έρμαια στα χέρια των εγκληματιών Τούρκων δουλεμπόρων οι οποίοι αντι αδράς αμοιβής, αναλαμβάνουν, όπως τους υπόσχονται, να τους μεταφέρουν σε ένα καλύτερο τόπο, ενώ με τα σαπιοκάραβα, μέσα στα οποία τους στιβάζουν, τις περισσότερες φορές αντί να τους βγάζουν στη στεριά, τους πετάνε στη θάλασσα, για να αποφύγουν τις λιμενικές αρχές που περιπολούν στα χωρικά μας ύδατα.
Μ’ όλα αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο και με τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, έρχονται στη μνήμη μας τα λόγια του Αίαντα, όπως αναφέρει στην Ιλιάδα ο Όμηρος, όταν, απευθυνόμενος στους Αργείους τους επιπλήττει για τη συμπεριφορά τους, για την ηττοπάθεια που έδειχναν απέναντι στους Τρώες οι οποίοι τους απειλούσαν να τους κάψουν τα πλοία, φωνάζοντας : ” Αιδώς Αργειοι !!! ” 
Ε, αυτή την ίδια φράση του Αίαντα, έχει υποχρέωση, να επαναλάβει, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους πρόσφυγες, κάθε Έλληνας που διαφωνεί και οργιζεται με την απάνθρωπη συμπεριφορά των Ηγετών της “πολιτισμένης” Ευρωπαϊκής Ενωσης. ” Αιδώς κύριοι Ευρωπαίοι”. Πρεπει να ντρέπεστε για τη συμπεριφορά και την αδιάφορη στάση σας στο προσφυγικό Δράμα που συγκλονίζει την Ευρωπη!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese