Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών της Αιτωλοακαρνανίας έχει μπει η δραστηριότητα δυο Αλβανών που συνελήφθησαν σε τυχαίο έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Συκούλα, ενώ μετέφεραν εκρηκτικά με άγνωστο προορισμό.

Οι…

 

δυο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 34 χρόνων επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο σταμάτησαν για δειγματοληπτικό έλεγχο οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Άρτας. Όταν άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ, βρήκαν μέσα δυο ράβδους δυναμίτιδας και συνέλαβαν τους επιβάτες που προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

*** Τα βραδύκαυστα φυτίλια μήκους μισού μέτρου το καθένα που βρέθηκαν στο σπίτι ενός 43χρονου σε περιοχή του Δήμου Σητείας και που δεν εξήγησε τι τα ήθελε, ήταν αρκετά για να του στοιχίσουν την κατηγορία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών μηχανισμών. Μαζί με αυτήν, όμως, κατηγορείται ακόμη για παράνομη οπλοκατοχή καθώς δεν διέθετε άδεια για το κυνηγετικό όπλο του, αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς στην κατοχή του κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια χωρίς την σχετική ιατρική συνταγή.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese