Οι ταπετσαρίες αυξάνουν το οπτικό ενδιαφέρον στο σπίτι σας προσθέτοντας μοτίβα, υφή και χρώμα. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα…
συγκεκριμένο στυλ και να αλλάξετε ένα δωμάτιο δημιουργώντας μια μικρή ψευδαίσθηση. Δείτε πώς συγκεκριμένα σχέδια και μοτίβα θα επηρρεάσουν τον δικό σας χώρο.

Τα μεγάλα αφηρημένα μοτίβα «φωνάζουν» μοντέρνο στυλ, ενώ τα μικρά φλόραλ (με λουλούδια) σχέδια, υποδεικνύουν πιο παραδοσιακό στυλ.

Τα φλόραλ μοτίβα δίνουν ένα ρομαντικό στυλ.

Τα μικρά μοτίβα σε ψυχρά χρώματα δίνουν την αίσθηση του περισσότερου χώρου σε ένα μικρό δωμάτιο. Αν όμως τα μικρά μοτίβα είναι σε θερμές και σκούρες αποχρώσεις, τότε θα μικρύνουν ακόμα παραπάνω τον χώρο σας.
Τα πολύ μεγάλα μοτίβα προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον και αν και μικραίνουν και αυτά, δημιουργούν αίσθηση οικειότητας.
Κάθετα μοτίβα θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο «ψηλός».

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του τοίχου , π.χ., για να οριοθετήσετε ένα γραφείο.

Για να φαίνεται το ταβάνι σας ακόμα πιο ψηλό, τοποθετήστε ταπετσαρίες με κάθετες ρίγες σε όλους τους τοίχους ενός δωματίου.
Αν θέλετε οι τοίχοι σας να δείχνουν ότι έχουν περισσότερο πλάτος, τότε διαλέξτε ταπετσαρία με γραμμές οριζόντιες και παράλληλες στο πάτωμα.
Οι διαγώνιες ρίγες δίνουν κατεύθυνση και δημιουργούν κίνηση.
Τα γεωμετρικά σχήματα αν τοποθετηθούν σε διαδοχικούς τοίχους δίνουν «συνέχεια» και πολύ μοντέρνο στιλ στο δωμάτιο.

Τα γεωμετρικά σχήματα ταιριάζουν σε χώρους με μοντέρνα επίπλωση.

Τέλος, οι υφές και τα σκούρα χρώματα επειδή δημιουργούν παιχνιδίσματα με τις σκιές και τις ελαφρές διαφορές στον χρωματισμό δίνουν πάντα μια ενδιαφέρουσα διάσταση και ποιότητα σε ένα δωμάτιο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese