Ο αγώνας των εργαζομένων στην επιχείρηση “Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.” που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 2/11 συνεχίζεται με νέα… απόφαση για δύο επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που πήραν σε έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου για Δευτέρα 9/11 και Τρίτη 10/11.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, έγινε γνωστό από μέρους της, ότι προχωράει σε 17 απολύσεις εργαζομένων της επιχείρησης…
Στη συζήτηση, ο εκπρόσωπος της εταρείας, προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες για τις απολύσεις στη μείωση της πρώτης ύλης που έχουν για επεξεργασία την ίδια ώρα που τόνοι σκουπιδιών στους δήμους που έχει σύμβαση παραμένουν να σαπίζουν και δεν κάνει μεταφορές φορτίων.

Η αλήθεια για τις απολύσεις φάνηκε ξεκάθαρα όταν επεσήμανε ότι και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι πολλοί αφού την ίδια στιγμή η εταιρεία λειτουργεί ίδιου μεγέθους εργοστάσιο στη Τρίπολη με μόνο 17 εργαζόμενους.

Η θέση αυτή σημαίνει ότι οι 17 απολύσεις είναι μόνο η αρχή. Στόχος της είναι να μειώσει όσο περισσότερο μπορεί το κόστος με εντατικοποίηση της δουλειάς για να αυξήσει τα κέρδη της.

Θυσία οι εργαζόμενοι στο βωμό του μέγιστου κέρδους για την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι μαζί με μέλη του σωματείου αλλά και εργαζόμενους άλλων σωματείων και χώρων που έχουν ήδη εκφράσει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους, συνεχίζουν να περιφρουρούν την απεργία τους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και το σαββατοκύριακο, και δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν την απόλυση κανενός συναδέλφου τους, καμιά μείωση μισθών. Παλεύουν για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασία τους.

Αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο αγώνα των εργαζομένων στην ανακύκλωση έχουν πάρει μέχρι στιγμής:

 το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ιωαννίνων,
 το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Χατζηκώστα,
 ο σύνδεσμος ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων Ηπείρου,
 ο σύλλογος γυναικών ν. Ιωαννίνων,
 οι σύλλογοι εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας και Ιωαννίνων και το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύλλογοι των ΟΤΑ εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαάσταση τους, πήραν απόφαση να μην συλλέξουν και παραδώσουν ανακυκλώσιμα υλικά για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese