Η πρώτη αεροπορική πτήση με επιβαίνοντες Ρώσους τουρίστες από την Αίγυπτο προσγειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, μετά από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει…

 

όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα, εξαιτίας της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet.

Την Παρασκευή οι ρωσικές αρχές απέστειλαν τρία αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.

"Το πρώτο αεροσκάφος των αερογραμμών Royal Flight μετέφερε 189 επιβάτες από την πόλη Χουργκάντα. Δύο ακόμη πτήσεις από την Χουργκάντα και το παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ αναμένονται να φτάσουν αργότερα σήμερα", δήλωσε μια εκπρόσωπος της ρωσικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης, προσθέτοντας πως ο αριθμός των επιβατών και των τριών πτήσεων ανέρχεται συνολικά στους 624.

Όπως τόνισε η αντιπρόεδρος της επιτροπής Νάνα Γκβίτσια, οι πτήσεις από την Αίγυπτο στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περίπου 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ συνολικά 80.000 Ρώσοι υπολογίζεται ότι παραθερίζουν στην χώρα.

Παράλληλα, την Παρασκευή ένας Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε πως η Βρετανία ελπίζει πως θα επαναπατρίσει μέσα σε 10 μέρες όλους τους Βρετανούς τουρίστες που έχουν αποκλειστεί στο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese