Οι πρωτεύουσες είναι υπερτιμημένες. Πάρτε για παράδειγμα το Πόρτο (γνώστο και ως Οπόρτο). Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι ένας χρωματιστός λαβύρινθος όπου το…
παλιό με το καινούριο περπατάνε χέρι – χέρι και ενίοτε αγκαλιά. Όσο θα εξερευνείτε τις μπαρόκ εκκλησίες, τα νεοκλασικά κτίρια και τις γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό Ντούρο, θα συνειδητοποιήσετε ότι το Πόρτο είναι εξίσου μεθυστικό με το ομώνυμο κρασί. Ακολουθήστε μας και πάρτε μια γεύση.

CASA DA PRELADA

Η Casa da Prelada είναι μια χώρα των θαυμάτων που κάνει την αντίστοιχη της Αλίκης να μοιάζει με μια βαρετή βόλτα στο πάρκο. Βρίσκεται στην κοινότητα Ramalde και στον εντυπωσιακό κήπο της κρύβει έναν από τους μεγαλύτερους λαβύρινθους της Ιβηρικής χερσονήσου. Μην ανησυχείτε όμως: στο κέντρο του δεν θα βρείτε την Κακιά Βασίλισσα, αλλά ένα τεράστιο δέντρο! Ο κήπος της Casa Da Prelada είναι μέρος της ευρύτερης συλλογής τοπίων που είχε σχεδιάσει στην Πορτογαλία ο Ιταλός αρχιτέκτονας Nasoni (αν έχετε χρόνο ψάξτε και για τα υπόλοιπα αξιοθέατα με την υπογραφή του). Απολαύστε μια βόλτα στον λαβύρινθο με τους αψεγάδιαστους τετραγωνισμένους θάμνους, τις φλαμουριές και τις ιαπωνικές καμέλιες και προσπαθήστε να μη χαθείτε γιατί μετά έχει σειρά το σπίτι. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα ανήκε στις οικογένειες Noronha και Menezes, αλλά το 1903 ο τελευταίος ιδιοκτήτης D. Francisco Noronha Menezes δώρισε όλην την ιδιοκτησία στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Misericódia do Porto. Ακολούθησαν εκτεταμένες και πολύχρονες ανακαινίσεις που μετέτρεψαν το οίκημα σε έναν πολυχώρο πολιτισμού για εκθέσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Και που ξέρετε; Μπορεί να πετύχετε και ένα tea party με τον τρελό Καπελά του παραμυθιού.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese