Ελεύθερος αφέθηκε ο 24χρονος, ο οποίος… κατηγορείται για την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο -αν και ο ίδιος επιμένει ότι τον “προστάτευε”. Παράλληλα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα ο δράστης είχε οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές για δυο πλημμελήματα σχετικά με τη στάση του στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή. Ο 24χρονος αρνήθηκε κάθετα τις κατηγορίες και επαναλάμβανε διαρκώς πως προσπάθησε να τον προστατεύσει , σύμφωνα με τους οικείους του δε, φέρει και ο ίδιος τραύματα στο κεφάλι. Στα δικαστήρια ήταν πολλά μέλη Ποντιακών Σωματείων για συμπαράσταση καθώς ο νεαρός τα πρωινά δουλεύει σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών παιχνιδιών και τα απογεύματα διδάσκει ποντιακούς χορούς.

Ο συλληφθείς συνέχισε να υποστηρίζει πως απλά ήθελε να προστατέψει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας έτσι να δικαιολογήσει το “κεφαλοκλείδωμα” στον “γαλάζιο” βουλευτή. Αντίθετα η αστυνομία από την πλευρά της θεωρεί πως ο 24χρονος συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και πως προσπαθούσε να… καθυστερήσει την φυγή του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να δεχθεί σκληρότερη επίθεση.

Η ερμηνεία αυτή βασίζεται στην εκτίμηση ότι ο νεαρός, όταν πιάνει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, δεν τον οδηγεί προς τους άνδρες της Αστυνομίας, αλλά προς το πλήθος των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η τραμπούκικη επίθεση με χτυπήματα και γροθιές. Βέβαια ο νεαρός εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία για να βοηθήσει το έργο της μαζί με φίλους του, αντίθετα οι καταζητούμενοι που φαίνονται να χτυπούν τον βουλευτή παραμένουν εξαφανισμένοι.