Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 24χρονος που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα, ενώ θέμα χρόνου είναι ο εντοπισμός άλλων τεσσάρων ατόμων (τριών ανδρών και μιας γυναίκας)…

 

που φέρονται να συμμετείχαν στο άγριο επεισόδιο.

Ο 24χρονος που έπεσε χθες αργά το απόγευμα στα χέρια της Αστυνομίας, λίγο πριν τη λήξη του αυτοφώρου, όπως φαίνεται και στα επίμαχα βίντεο, είναι ο άνθρωπος που πλησιάζει τον κ. Κουμουτσάκο με «κεφαλοκλείδωμα» και το έκανε όπως είπε «για να τον προστατεύσει» από το αγριεμένο πλήθος. Ο άντρας πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας και σήμερα, αφού πρώτα οδηγηθεί στην αρμόδια υπηρεσία για τη δακτυλοσκόπηση, θα πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.
   
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εντοπισμό των τεσσάρων, εναντίον των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός τους. Όλοι όπως λένε, έχουν ταυτοποιηθεί ενώ τα ευρήματα από τις έρευνες στα σπίτια δείχνουν ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς είναι μέλη της Χρυσής Αυγής (βρέθηκαν δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, δύο φυσίγγια των 7,62 mm και δύο σουγιάδες) που μάλιστα όπως λένε ανήκουν στον πυρήνα του Μενιδίου.

«Ήθελα να τον προστατεύσω», λέει ο συλληφθείς
Η αστυνομία συνέλαβε χθες τον άντρα που φαίνεται στα πλάνα να βρίσκεται αρχικά δίπλα στον Γιώργο Κουμουτσάκο και στη συνέχεια να του κάνει ένα «κεφαλοκλείδωμα» και να τον οδηγεί προς τα ΜΑΤ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η παρουσία του στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το απόγευμα της Πέμπτης, δεν σχετίζεται με τους ακραίους που ξυλοκόπησαν τον γαλάζιο βουλευτή, Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι στόχος του ήταν να προστατέψει τον κ. Κουμουτσάκο, το οποίο τονίζει ότι δεν γνώριζε καν. 

Ο 24χρονος μίλησε στην τηλεόραση του Alpha λίγο πριν τη σύλληψή του, αναφέροντας ότι και ο ίδιος δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπό του στην προσπάθειά του να προστατέψει τον βουλευτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η Αστυνομία εκτιμά ότι ο συλληφθείς έχει άμεση σχέση με το περιστατικό και ότι συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο ξυλοδαρμού του Γιώργου Κουμουτσάκου. Θεωρεί μάλιστα ότι ο νεαρός βρέθηκε κοντά στον βουλευτή λίγο πριν την επίθεση για να τον καθυστερήσει και να προλάβουν οι «συνεργοί» του να τον γρονθοκοπήσουν. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese