Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου δράσεων (ΣΟΔ) των φορέων των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των… Σωμάτων Ασφαλείας, αποφασίσθηκε τελικώς (1) Συνέντευξη Τύπου στις 13 Νοεμβρίου 2015 και (2) Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 20 Νοεμβρίου 2015, ώρα 15:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών.

Η αλλαγή της ημερομηνίας της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας οφείλεται στην πληροφορία που είχαν ορισμένοι στο ΣΟΔ ότι το επίμαχο νομοσχέδιο, πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση το τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Ελπίζουμε να έχουν δίκαιο και να μην μας πιάσουν στον ύπνο. Καλή Επιτυχία λοιπόν!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΣΟΔ)

Σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης σύσκεψης, νέα σύσκεψη των Ενώσεων /Φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (ΣΟΔ) που εκπροσωπούν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΔ και ΣΑ), και αποφάσισε ομόφωνα την κλιμάκωση των διεκδικητικών δράσεων με :

Α. Συνέντευξη τύπου που θα δοθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία της ΕΑΑΑ.

Β. Την εντατικοποιημένη ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη τους, με τις αλλεπάλληλες συνεχιζόμενες αντισυνταγματικές και κατάφορα άδικες περικοπές, αφού έχουμε υποστεί διπλάσιες σε αριθμό και μέγεθος σε σχέση με αυτές που έχουν υποστεί όλοι οι άλλοι, επίσης σοβαρά πληγωμένοι, Συνταξιούχοι, καθώς και τη ΜΗ εφαρμογή της Απόφασης του ΣτΕ.

Γ. Την πραγματοποίηση πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Καλούμε όλους τους Φορείς των ε.ε και ε.α στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, αλλά και τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, να στηρίξουν ενεργά με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες αυτές και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζοντας την οργή, αγανάκτηση, και αντίσταση τους, απέναντι στην κοροϊδία, στις νέες περικοπές και τις απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζονται, οι οποίες υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της Πατρίδας μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΟΔ:

ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ – ΠΟΑΣΑ – ΠΟΑΞΙΑ – ΠΟΣ – ΠΟΕΣ – ΠΕΑΠΣ – ΣΑ/ΣΝΔ – ΣΑΣΙ – ΣΑ/ΣΣΑΣ – ΕΣΜΑ – ΑΚΙΣ – ΣΑΣ – ΣΑ/ΣΜΥΝ – ΣΑΣΥΔΑ – ΣΑΙΡ – ΑΝΕΑΕΔ – ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ (ΞΙΦΙΑΣ) – ΣΑΑΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΔ:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ / Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης / Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ / Πρόεδρος ΕΑΑΑEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese