Έκρηξη, η οποία δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη. Αυτό δείχνει η μέχρι τώρα ανάλυση των μαύρων κουτιών του μοιραίου ρωσικού αεροσκάφους, που συνετρίβη στο Σινά και παρέσυρε στον θάνατο και τους 224 επιβάτες….

 

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο αποφάσισε την αναστολή των πτήσεων στην Αίγυπτο, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση.

Τα δύο μαύρα κουτιά αλλά και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το σημείο της συντριβής, οδηγούν τους εμπειρογνώμονες στο να προκρίνουν το σενάριο της επίθεσης. Η ανάγνωση των δεδομένων του καταγραφέα της πτήσης, καθώς και του καταγραφέα των ομιλιών στο πιλοτήριο, καταδεικνύει ότι όλα ήταν φυσιολογικά, όσον αφορά τη λειτουργία του αεροσκάφους.

Οι συνομιλίες των πιλότων δεν δείχνουν έως το 24ο λεπτό της πτήσης, όταν τα δύο μαύρα κουτιά σταμάτησαν απότομα να καταγράφουν δεδομένα, δεν καταδεικνύουν ότι υπήρξε κάποια βλάβη, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

«Μίλησε» το μαύρο κουτί – Έκρηξη πριν τη συντριβή

«Οι ερευνητές, δεδομένων των πληροφοριών από τα μαύρα κουτιά όπως επίσης και των διαπιστώσεων στην περιοχή της συντριβής αλλά και της εμπειρίας τους, προκρίνουν πολύ έντονα την υπόθεση μιας επίθεσης» τόνισε η ίδια πηγή.

Ο αξιωματικός που δεν κατονομάζεται ανέφερε ότι η υπόθεση μιας έκρηξης που οφείλεται σε τεχνική βλάβη μοιάζει απίθανη, καθώς οι καταγραφείς θα είχαν σίγουρα καταγράψει μια ένδειξη πριν από τη διάλυση και οι πιλότοι θα το είχαν αναφέρει. Παράλληλα, σημείωσε πως σε θεωρητικό επίπεδο, η υπόθεση μιας επίσης σφοδρής έκρηξης που να οφείλεται σε δυστύχημα δεν είναι πιθανή στην πράξη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ως ενδεχόμενο.

Μόσχα: Βλάσφημα τα σκίτσα του Charlie Hebdo

«Ένα αεροσκάφος δε σταματά απλά να μεταδίδει δεδομένα ενώ πετά στο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κατά τη διάρκεια της πτήσης εάν δεν έχει σημειωθεί μια σφοδρή έκρηξη», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι φωτογραφίες από τα συντρίμμια δείχνουν πως ορισμένα εξ αυτών μοιάζουν πως διαλύθηκαν από τις επιπτώσεις ενός γεγονότος που συνέβη από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του αεροσκάφους, κάτι που επιβεβαιώνει την υπόθεση ενός εκρηκτικού μηχανισμού.

Η Μόσχα ανέστειλε τις ρωσικές πτήσεις προς την Αίγυπτο, ωστόσο διευκρίνισε πως η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι η συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο.

Άλλωστε, για τον σκοπό αυτό, με ανακοίνωσή της η αιγυπτιακή προεδρία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σίσι τηλεφώνησε στον Πούτιν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «ενισχυθεί η διμερής συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο κρατών προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας των ρωσικών αεροσκαφών».

Πανηγυρισμοί τζιχαντιστών για την συντριβή του αεροσκάφους στο Σινά

Αίγυπτος: Το αρμόδιο υπουργείο διαψεύδει την αναστολή πτήσεων βρετανικών αεροπορικών εταιριών

Οι αιγυπτιακές Αρχές ανέστειλαν πτήσεις βρετανικών εταιρειών προς το Σαρμ ελ-ΣέιχEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese