Η πρόσφατη οικονομική και πολιτική κρίση έχει οδηγήσει σε μία θεαματική έκρηξη της βίας…
Το επιβεβαιώνει με μία επαναλαμβανόμενη και θλιβερή συχνότητα η καθημερινή ειδησεογραφία. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η βία έγινε σε τοπικό και διεθνές επίπεδο απρόβλεπτη, γενικευμένη, αποτρόπαια και σχεδόν καινότοπη.

Κάθε μορφή βίας είτε προέρχεται από αγανακτισμένους, θιγμένους, δοκιμαζομένους οι οποίοι έχουν θιχτεί από τα μέτρα που προβλέπονται στο Μνημόνιο, είτε βία από αυτούς οι οποίοι έχουν ωφεληθεί πολλαπλά μέχρι σήμερα από την παρουσία αυτών των μέτρων είναι αδικαιολόγητη και κατακριτέα. Μόνο που στην τελευταία περίπτωση η βία αποτελεί το κυριότερο μέσο και το βασικότερο χαρακτηριστικό του φασισμού και της θρασυδειλίας.

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτριος Κ. Καμμένος για τα χθεσινά αποτρόπαια γεγονότα βίας δηλώνει:

«Η περιφρούρηση των δίκαιων και απόλυτα ιστορικά τεκμηριωμένων αιτημάτων των Ποντίων αποτελεί ευθύνη όλων. Οι Πόντιοι είναι ένας περήφανος λαός που έχει νοιώσει βαθιά στην ιστορία του και στη συνείδησή του τη βία και το φασισμό. Όσοι λοιπόν εκμεταλλεύτηκαν τη χθεσινή ημέρα ώστε να αμαυρώσουν τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, βασανίστηκαν, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να διασύρουν με ύβρεις και αποτρόπαιες πράξεις βίας πρόσωπα του πολιτικού και δημόσιου βίου δεν έχουν θέση ανάμεσα μας.

 Είναι κοινή ομολογία ότι η έκρηξη της βίας και του φασισμού οδηγεί στην παρακμή της δημοκρατίας , στην δυσφήμηση και περιθωριοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και στην πιο επιθετική και καταστροφική εκδοχή του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού , όπου μάχονται όλοι εναντίον όλων. Οφείλουμε λοιπόν να καταστείλλουμε αυτής της μορφής τις στοχευμένες παθογενείς καταστάσεις και να συμβάλουμε όλοι άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην πρόοδο, στην κοινή προσπάθεια επίτευξης και επίλυσης των σημαντικών δυσκολιών και προβλημάτων με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την εθνική ομόνοια.»English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese