Πολύτιμα αρχαία αντικείμενα του Μινωικού και Κυκλαδικού πολιτισμού έκρυβε στο σπίτι του στο Ηράκλειο ένα ζευγάρι Ελλήνων, ο άνδρας του οποίου συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, σε κοινή επιχείρηση με την Ο.Π.Κ.Ε….

 

και την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Η επιχείρηση οργανώθηκε μετά από πληροφορίες ότι το σπίτι των υπόπτων είχε μετατραπεί σε… μουσείο με πλήθος αρχαιότητες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε, κατασχέθηκαν 28 μεταλλικά και τρία πήλινα αντικείμενα με παραστάσεις διαφόρων τύπων και μεγεθών, τρία ανθρωπόμορφα λίθινα ειδώλια διαφόρων τύπων και μεγεθών κυκλαδίτικου τύπου και έξι μεταλλικά ζωόμορφα ειδώλια, ενώ βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής.

Ο 59χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ η 53χρονη σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη. Τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθεί η αρχαιολογική τους αξία.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese