Η ομάδα ασφαλείας Project Zero της Google, ξόδεψε μια ολόκληρη εβδομάδα ερευνώντας ζητήματα ασφαλείας μόνο στο Samsung S6 Edge, και αφού τελείωσαν την δουλειά τους, οι ερευνητές της αποκαλύπτουν 11 νέα zero-day bugs.

To Project Zero, είναι ένα…

 

πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Google, με στόχο την συνολική βελτίωση της ασφάλειας εφαρμογών, έχοντας τους δικούς της κορυφαίους ειδικούς στην ασφάλεια να αναζητούν, εντοπίζουν, αναφέρουν και να βοηθούν ενεργά στην διόρθωση zero-day ευπαθειών σε κοινά software.

Οι ερευνητές τους έχουν μια κάποια φήμη στο χώρο και ήταν σε θέση στο παρελθόν να διορθώσουν ζητήματα στους drivers των Windows, να τρέξουν το Android project και μια ακόμη μακριά λίστα με μηχανές antivirus.

Όλα ξεκίνησαν σαν ένα παιχνίδι, λίγους μήνες πριν η ομάδα αποφάσισε να διαφοροποιήσει την καθημερινή ρουτίνα της εργασίας της, εστιάζοντας όλες τις προσπάθειές της σε ένα μόνον project τη φορά, ενώ θα διαχωριζόταν σε δύο ομάδες (Ευρώπη vs. Βόρεια Αμερική) εν είδη διαγωνισμού, για να δουν ποιά θα ανακαλύψει τα περισσότερα.

Το project επέλεξαν ήταν να δουλέψουν πάνω στο τελευταίο smartphone της Samsung, το Galaxy S6 Edge, κυρίως γιατί διαθέτει ένα τεραστιο uberbase και επίσης γιατί αναπτύσσει μια τροποποιημένη version Android.

Δεδομένου του ότι η Google έχει ήδη περάσει από κόσκινο τους κώδικες των Android, αναζητώντας bugs, η ομάδα του Project Zero, προσπαθούσε να ταυτοποιήσει νέες ευπάθειες που δημιουργήθηκαν όταν η Samsung «υιοθέτησε» το λειτουργικό Android στο custom hardware setup.

Ενώ ο «διαγωνισμός» ξεκίνησε για πλάκα, μετά από δουλειά μίας εβδομάδας, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται σκούρα, όταν οι ερευνητές εντόπισαν συνολικά 11 ευπάθειες. Έπειτα ενημέρωσαν την Samsung για τα ζητήματα, η οποία διόρθωσε γρήγορα τα 8 από αυτά κατά την διάρκεια της October Maintenance Release, ενώ οι υπόλοιπες τρεις θα διορθωθούν μέσα στον Νοέμβρη.

Πηγή: SecNewsEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese