Την εκτίμησή της ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός κόμματος, εκφράζει η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία αναφέρει ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από σεβασμό για τις προσπάθειες…

 

που κατέβαλε να διατηρήσει τα εκλογικά ποσοστά και την ενότητα.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός ό,τι και να λέμε. Διότι πρώτον δεν μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν κερδίσει τις εκλογές και διότι δεν μπορεί εκτός Κοινοβουλίου να είναι ο αρχηγός και εκτός Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποί του. Δεν γίνεται αυτό στην κοινοβουλευτική δημοκρατία» τόνισε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Υπογράμμισε, ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να κρατήσει «σε τόσο υψηλά ποσοστά τη ΝΔ σε μια τόσο δύσκολη περίοδο», είπε ότι αυτό που είναι τώρα το ζητούμενο είναι η ενότητα της παράταξης και εκτίμησε ότι οι προεκλογικές τριβές θα σταματήσουν μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Η κ. Βούλτεψη, αφού καταδίκασε την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μέχρι στιγμής αποφεύγει να τοποθετηθεί επίσημα, αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την άποψη του υπουργού Παιδείας για το ζήτημα με τους Ποντίους και τόνισε ότι ο κ. Φίλης δεν είναι πλέον δημοσιογράφος, αλλά υπουργός.

«Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να δαιμονοποιείται κάποιος με βάση την άποψή του. Ο κ. Φίλης όμως δεν είναι πλέον ένας δημοσιογράφος ούτε καν ένας απλός βουλευτής. Από τη στιγμή που είσαι υπουργός έχουν τελειώσει οι προσωπικές σου απόψεις» υπογράμμισε.

Κατηγόρησε ακόμα τον υπουργό και την κυβέρνηση ότι δίνουν το δικαίωμα στην Τουρκία να υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για γενοκτονία, ενώ στράφηκε και κατά υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης οι οποίοι -όπως είπε- υιοθετούν τις απόψεις του υπουργού Παιδείας.

Καταλήγοντας είπε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν αν αυτά τα πραγματικά εθνικά θέματα είναι εθνικά θέματα ή -όπως υπογράμμισε- πρόκειται για «λεγόμενα εθνικά θέματα, όπως αναφέρει το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese