Αγανακτισμένοι εμφανίζονται εκατοντάδες γονείς και φοιτητές-αθλητές, καθώς η αναμονή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της ειδικής κατηγορίας των Αθλητών με διακρίσεις…

 

για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 καλά κρατεί.

Αν και διανύουμε το μήνα  Νοέμβριο, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα αποτελέσματα, ενώ το τρέχον εξάμηνο στις σχολές έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Από την πλευρά του ΥΠΠΕΘ αναφέρεται ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για τους Αθλητές γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση με αποκορύφωνα το 2013 όταν ανακοινώθηκαν στις 21/01/2014 (σχεδόν στο τέλος του εξαμήνου). Πέρσι ανακοινώθηκαν στις 29/10/2014.

Πολίτες κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση – αμέλεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να εκδώσει τις βεβαιώσεις εγγραφής αθλητού στον ειδικό πίνακα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες προς το Υπουργείο Παιδείας για την έκδοση των αποτελεσμάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι προς εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 όφειλαν να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να τα αποστείλουν, ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τη 10η Σεπτεμβρίου έτους 2015 (10η Σεπτεμβρίου καταληκτική ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης), αποκλειστικά και μόνο στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Επιτροπή Επιλογής Αθλητών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese