Συνάντηση με νέους και νέες είχε στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «μία κοινωνία που δεν σέβεται τη νέα γενιά, δεν έχει μέλλον».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι…

 

στην Ελλάδα οι νέοι πλήρωσαν πρώτοι απ» όλους την κρίσης, όχι μόνο με τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου αλλά – κυρίως – με το πλήγμα στις ελπίδες και τα όνειρα τους και τώρα πρέπει να γίνουν περισσότερα και να παραδειγματιστούμε από τις επιτυχημένες διεθνείς πρακτικές.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την πολιτική του που στηρίζεται στους εξής άξονες: Παιδεία – Εργασία – Ελευθερία.

Για την Παιδεία

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος και είπε πως με ελάχιστες εξαιρέσεις τα πρόσωπα που ανέλαβαν το υπουργείο Παιδείας, δεκαετίες τώρα, δεν είχαν τίποτα καινοτόμο να προσφέρουν.

«Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να είναι η βάση για την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου. Τα παιδιά πρέπει να ακονίζουν τις δεξιότητές τους και να μαθαίνουν να αγαπούν τη μάθηση. Πρέπει να προετοιμάζονται για τις προκλήσεις της ενηλικίωσης αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να χαρούν το παιγνίδι και την ξεγνοιασιά της ηλικίας τους. Για μένα, το σχολείο πρέπει να επικεντρώνεται στη γλώσσα και τη μαθηματική σκέψη, στη δημιουργικότητα και στη συντροφικότητα, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της δημοκρατίας» τόνισε.

Επίσης μίλησε για αυτό-διοικούμενο Πανεπιστήμιο αλλά και για τη δυνατότητα μη – κερδοσκοπικά, μη – κρατικά ιδρύματα να έχουν δικαίωμα λειτουργίας.

Για την εργασία

Ο υποψήφιος πρόεδρος είπε ότι «η αριστερά επιβαρύνει κι άλλο την κατάσταση με μια ακατανόητη φορομπηχτική επίθεση κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες» και πως «το κράτος καταδιώκει με μανία ό,τι νέο και δημιουργικό».

Η δική του πρόταση είναι πως οι νέοι 20-35 ετών πρέπει να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όταν θέλουν να ανοίξουν μια δική τους δουλειά και «να σταματήσει η καταδίωξη του ιδιωτικού τομέα με τη βάρβαρη φορολογία που εξανεμίζει τα εισοδήματα και φέρνει νέα φτώχεια».

Για την ελευθερία

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε υπέρ της ισότητας των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής ή άλλης καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού.

«Πιστεύω σε μία Νέα Δημοκρατία που θα λειτουργεί ως «θερμοκοιτίδα παραγωγής πολιτικής» δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους νέους να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τα προσόντα τους, προσφέροντας ιδέες και πολιτικές προτάσεις. Η Νέα Δημοκρατία των νέων γενεών δεν θα λειτουργεί ούτε με ποσοστώσεις, ούτε με επετηρίδες αλλά θα δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να ακουστεί αλλά και στον άξιο να διακριθεί» πρόσθεσε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese