Πολιορκημένος από το αντιρατσιστικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης ο Τσίπρας…

Καυτή υποδοχή επεφύλαξε το αντιρατσιστικό κίνημα στο Γαλάτσι αλλά και σήμερα το πρωί στη Λέσβο, στη Μόρια, στον Αλέξη Τσίπρα και το Μάρτιν Σούλτς. «Ανοίξτε τα σύνορα, ρίξτε τον φράχτη στον Έβρο, σταματήστε τους πνιγμούς στο Αιγαίο.» φαίνεται ότι έχασε την ψυχραιμία του και σίγουρα δεν θεώρησε ορθό να συμβάλει στο τριήμερο πένθους στη Λέσβο για τους αδικοχαμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο που ξεβράζονται ασταμάτητα στις ακτές του νησιού σιωπώντας αλλά επέλεξε την επίθεση στο αντιρατσιστικό κίνημα.

Η επίθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά του κινήματος που διεκδικεί να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να υπάρχει ασφαλής είσοδος των προσφύγων και των μεταναστών και να μπει τέλος στους πνιγμούς μικρών Αϊλάν δείχνει ότι ο κυνισμός για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές γίνεται επίσημη πολιτική της κυβέρνησης. Αυτός που «δεν έχει ιδέα» τι σημαίνει η ελεύθερη είσοδος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επιχειρεί να κρύψει κάτω από τα διπλωματικά συμφέροντα και το παζάρι με τον Ερντογάν τα πνιγμένα κορμιά των προσφύγων.

Χαιρετίζουμε τους διαδηλωτές που δεν άφησαν τους απολογητές των φραχτών να παριστάνουν τους σύμμαχους των αλληλέγγυων για τους πρόσφυγες.

Κύριε Τσίπρα, όταν λέμε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο δεν προτείνουμε να περνάνε από πάνω οι πρόσφυγες στα κρυφά. Από τα σύνορα τα επίσημα λέμε να μπαίνουν ως άνθρωποι και όχι στα κρυφά ως λαθραία τσιγάρα η πετρέλαιο. Η εμμονή στη στήριξη Ερντογάν ως ανάχωμα για τους πρόσφυγες με χρηματοδότηση 3 δις ευρώ δείχνει ότι η κατρακύλα δεν έχει τέλος στην στήριξη και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία που ξεσπιτώνουν εκατομμύρια κόσμο.

Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στη κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου που σπέρνουν τα φτώχεια να ενισχύσει τους δολοφονικούς φράχτες με νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης-hotspot.

Καλούμε το εργατικό κίνημα και την νεολαία που ετοιμάζονται για την Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη και τη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη να προχωρήσουν σε αποφάσεις στήριξης της καμπάνια να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσει οι φράχτης στηρίζοντας την πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 -24 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη και στο φράχτη στον Έβρο.

Η εκστρατεία κυβέρνησης, με πρωτοστάτη τον Γ. Μουζάλα, για να σπάσει την απεργία των ναυτεργατών, με πρόσχημα την «ομαλή διακίνηση των προσφύγων» πρέπει να καταδικαστεί από κάθε εργαζόμενο και αλληλέγγυο στους πρόσφυγες.

Είναι σκάνδαλο μάλιστα ο Δήμαρχος της Λέσβου να καλεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την επιστράτευση, δηλαδή τις ίδιες μεθόδους καταστολής με την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, για να περάσουν έτσι τα αντεργατικά μέτρα που σφαγιάζουν συντάξεις και δουλειές των ναυτικών. Την ώρα, που η κυβέρνηση βάζει στο πάγκο του χασάπη τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια όλων μας παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες.

Είναι απαράδεκτη παρέμβαση υπέρ των εφοπλιστών η στάση του Γ.Μουζάλα. Πρόκειται για τον ίδιο, που δήλωσε «ότι είναι επικίνδυνο να πέσει ο φράχτης στον Έβρο» τις μέρες που πνίγηκαν δεκάδες βρέφη, παιδιά και γυναίκες στο Αιγαίο!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese