Πιλοτικό ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) θα διαθέτει δωρεάν στα μέλη της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε μια προσπάθεια να συνδράμει τα εμπορικά καταστήματα να αυξήσουν τις πωλήσεις τους αξιοποιώντας…

 

το ηλεκτρονικό «κανάλι» πωλήσεων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης η εφαρμογή αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμη στους εμπόρους – μέλη της ΕΣΕΕ από τον Ιανουάριο.

Εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημα, θα παρέχονται και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τη λειτουργία του αλλά και την προώθηση των προϊόντων μέσω των σύγχρονων διαφημιστικών καναλιών στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε επιχείρηση θα προχωρά στη συνέχεια σε εξειδίκευση – παραμετροποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος ώστε να ταιριάζει στην εικόνα και τη φιλοσοφία της.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από τις 278.000 εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, μόλις 4.000 ασκούν μόνο διαδικτυακό εμπόριο και 40.000 λειτουργούν παράλληλα φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Όμως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς ο τζίρος των δύο κατηγοριών φθάνει στα 3,7 δις. ευρώ και αυξήθηκε κατά 25 % την τελευταία διετία σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά που διαπιστώνει μείωση τζίρου. Ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεπερνά τα 340 δις. ευρώ.

Παράλληλα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα επιδιωχθεί κεντρική συμφωνία με τους μεταφορείς λιανικής (couriers) προκειμένου να μειωθεί το κόστος αποστολής των προϊόντων που αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese