Φορώντας μαύρα κράνη 40 περίπου άγνωστοι… εισέβαλαν στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και επιτέθηκαν φραστικά στον Θεόδωρο Πάγκαλο με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και να διακοπεί προσωρινά η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου με τίτλο «Έρωτας και εξουσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας». Οι άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα την ώρα που μιλούσε ο κ.Πάγκαλος και πέταξαν προκηρύξεις.

Οι κρανοφόροι πέταξαν αυγά και φώναζαν «Πάγκαλε πες ότι μαζί τα φάγαμε.» Άνθρωποι του βιβλιοπωλείου που δεν πρόλαβαν να κατεβάσουν τα ρολά φυγάδεψαν την οικογένεια Παπανδρέου και τους ομιλητές και απομάκρυναν τους εισβολείς.

Λίγο αργότερα η παρουσίαση ξαναξεκίνησε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι τα φέιγ βολαν που πέταξαν έφεραν την υπογραφή της ομάδας «Ρουβίκωνας».

Το βιβλίο της 92χρονης Μαργαρίτας Παπανδρέου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη και παρουσιάζεται απόψε στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Ομιλητές είναι επίσης ο τέως αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Σωτήρης Μουσούρης, ο γιος της συγγραφέως, Νίκος Παπανδρέου, η συντονίστρια του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, Φωτεινή Σιάνου και η δημοσιογράφος Αμαλία Σκέπερς.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese