Αντιπροσωπεία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού συμφώνησε να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους στο Άμπου Ντάμπι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για συνομιλίες σχετικά με τη συριακή κρίση, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο…

 

ειδήσεων Sputnik, αλλά εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων που ανήκουν στον ΕΣΣ διέψευσαν την είδηση.

Το Sputnik επικαλείται έναν συντονιστή των συνομιλιών, ο οποίος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία του Στρατού θα συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους των υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας.

Στο τέλος Οκτωβρίου, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός –μία οργάνωση ομπρέλα από μικρότερες ένοπλες οργανώσεις–διέψευσε ότι αντιπροσωπείες του επισκέφθηκαν την Μόσχα σε κλίμα έντονης διπλωματικής κινητικότητας για τη συριακή κρίση.

Σύμφωνα με τον συντονιστή τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, τον Μαχμούντ αλ-Αφάντι, 28 ταξιαρχίες του Στρατού από τα προάστια της Δαμασκού, την Κουνέιτρα, την Χάμα και δυτικά προάστια της Χομς καθώς και από το βόρειο μέτωπο και τα προάστια του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ, συμφώνησαν να συναντηθούν με Ρώσους αξιωματούχους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί η δημιουργία ενός κοινού επιχειρησιακού κέντρου για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νόσρα, καθώς και για την αναζήτηση μίας πολιτικής λύσης.

Ωστόσο, εκπρόσωποι οργανώσεων που ανήκουν στον Στρατό και υποστηρίζονται από ξένες χώρες αντίθετες στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ διέψευσαν την είδηση με έναν εξ΄αυτών να λέει ότι οι Ρώσοι είχαν συνάντηση με Σύρους που δήλωναν ψευδώς ότι ανήκουν στον Στρατό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese