«Ο υπουργός Παιδείας όπλισε το χέρι των τραμπούκων;» διερωτήθηκε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής, καταδικάζοντας τη… «μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς στον χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη».

Ο κ. Φίλης εξέφρασε τη συμπάθειά του για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος και όσα παραλίγο να υποστεί ο κ. Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι κάποιοι «διαχειρίζονται με τρόπο επαγγελματικό και εξοργιστικό, τραμπούκικο, φαστιτικό τις μνήμες των ανθρώπων».

«Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού και μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, δεν υποχωρούν», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Όπως είπε, ως υπουργός υιοθετεί την άποψη της Βουλής για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ανεξαρτήτως των προσωπικών απόψεων σε επιστημονικό επίπεδο.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα» και αναζωπύρωση της «εθνικιστικής απειλής».

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από τον κ. Φίλη να αναλογιστεί «τι προκάλεσε με τη δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Ποντίων».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese