Περισσότεροι από 43.000 δρομείς θα συμμετάσχουν στην εφετινή διοργάνωση του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), έχοντας υπό την ευθύνη του τον επιτελικό…

 

συντονισμό της Υγειονομικής Κάλυψης της διοργάνωσης, έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο παροχής προνοσοκομειακής αλλά και νοσοκομειακής φροντίδας, το οποίο προβλέπει την πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Δομών παροχής Υγείας αλλά και της οργανωτικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ.

Συγκεκριμένα, και όπως ανακοίνωσε το ΕΚΕΠΥ, σε ετοιμότητα έχει τεθεί μεγάλη δύναμη του ΕΚΑΒ – αποτελούμενη από Κινητές Μονάδες με γιατρούς, ασθενοφόρα, μοτοσυκλέτες άμεσης επέμβασης και οχήματα μικρού όγκου με γιατρό – που θα κινείται συνεχώς κατά μήκος των διαδρομών. Επίσης, σε ετοιμότητα θα βρίσκεται  η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» αλλά και Κέντρα Υγείας όμορων, των διαδρομών, περιοχών.

Παράλληλα, στην υγειονομική κάλυψη του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών θα συνδράμουν επιτελεία γιατρών του ΕΚΕΠΥ, που θα βρίσκονται στα πλήρως εξοπλισμένα Ιατρεία Παροχής Πρώτων Βοηθειών, τόσο στην αφετηρία στο Μαραθώνα,όσο και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese