Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, για την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας…
σε φορτηγά οχήματα, που εκτελούν εθνικές και διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές, συνελήφθη στις 3-11-2015, στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός, διότι είχε επέμβει σκόπιμα στη συσκευή καταγραφής ταχύτητας (ταχογράφος) του οχήματός του.

Ειδικότερα, ο 47χρονος κατελήφθη, να οδηγεί φορτηγό όχημα Δημοσίας Χρήσεως, ιδιοκτησίας τρίτου ημεδαπού, έχοντας τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία στην ηλεκτρονική πλακέτα του ταχογράφου, αποτελούμενη από καλωδίωση, ασύρματο πομπό και μπαταρία.

Ο συλληφθείς, μέσω ασύρματου δέκτη μπορούσε να διακόπτει την καταγραφή των ενδείξεων δραστηριότητας (ταχύτητα, ωράριο οδήγησης-ανάπαυσης, χιλιόμετρα) και ταυτόχρονα μπορούσε να απενεργοποιεί το σύστημα υποβοήθησης πέδησης (retarder) του φορτηγού οχήματος, γεγονός που καθιστά επισφαλή την κυκλοφορία του έναντι των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Η ανωτέρω συνδεσμολογία κατασχέθηκε και ο συλληφθείς οδηγήθηκε, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese