Το δικό του μήνυμα για την ανάγκη προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την ημέρα εορτασμού των πολυτέκνων που ήταν η 1η Νοέμβρη.

Ο ΠτΔ χαρακτήρισε…

 

«συνταγματικώς κατοχυρωμένη» την υποχρέωση προστασίας από τους πολιτειακούς θεσμούς, τονίζοντας ότι το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα περισσότερο επιτακτικό.

«Οι Πολιτειακοί Θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς κι εμπράκτως, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους. Συγκεκριμένα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, οι Πολύτεκνες Οικογένειες «έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη πλέον αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής των οποίων δεν έχει επέλθει στην Χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς κι επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η Οικογένεια, κυρίως δε η Πολύτεκνη Οικογένεια» είπε στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese