Ο ύμνος, η ραψωδία των Queen, το Bohemian Rhapsody, κυκλοφόρησε 40 χρόνια…
πριν, στις 31 Οκτωβρίου του 1975.
Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά και αξέχαστα ροκ κομμάτια της μουσικής ιστορίας με στίχους που “έκρυβαν” επιμελώς, το μήνυμα του Freddie Mercury.

Οι παρακάτω στίχοι, δεν “δένουν” απόλυτα με το υπόλοιπο σύνολο και έτσι επί σειρά δεκαετιών οι κριτικοί έψαχναν να βρουν την “κρυμμένη” σημασία τους.

Mama, just killed a man, put a gun against his head
Pulled my trigger, now he’s dead
Mama, life had just begun
But now I’ve gone and thrown it all away
Mama oooh… Didn’t mean to make you cry
If I’m not back again this time tomorrow
Carry on, carry on
As if nothing really matters

Τώρα, ο στιχουργός Tim Rice, συνεργάτης του Mercury, αποκαλύπτει στην Daily Mail ότι το απόσπασμα αυτό, ήταν το πρώτο άνοιγμα του frontman των Queen, η πρώτη αποκάλυψη του ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Με την έκφραση “Mama, I just killed a man Put a gun against his head, pulled my trigger, now he’s dead”, ο Mercury σκοτώνει τον παλιό Mercury και εκκινεί τη νέα του ζωή.
“Mama, life had just begun”, η απελευθέρωση του σηματοδοτείται μέσα από την εξομολόγηση αυτή στη μητέρα του.

Στη συνέχεια, όταν λέει “I see a little silhouetto of a man”, περιγράφει τον εαυτό του, σύμφωνα με τον στιχουργό και φίλο των μελών της μπάντας. “Είναι ακόμα ο ίδιος, στοιχειωμένος από αυτό που έκανε και από αυτό που είναι τώρα”.

“Κάθε φορά ακούω αυτό το κομμάτι τον σκέφτομαι να προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του έναν Freddie και να αγκαλιάσει έναν άλλο. Νομίζω πως τα είχε καταφέρει αρκετά καλά”, λέει ο Rice.
Για την ιστορία, το “Bohemian Rhapsody” βρέθηκε στην κορυφή των τσαρτς της Αγγλίας για εννιά εβδομάδες, με το “Mamma Mia!” των ABBA να του παίρνει τη θέση.
Ζωντανά παίχτηκε για πρώτη φορά στη συναυλία της 14ης Νοεμβρίου 1975 στο Λίβερπουλ. Και από τότε δεν έλειψε από καμία συναυλία των Queen, μέχρι την τελευταία τους με τον Φρέντι Μέρκιουρι στις 9 Αυγούστου 1986.


ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese