12 χρόνια μετά και στην αίθουσα το Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανατολικής Κρήτης, αναβιώνει από το πρωί, η πολύκροτη υπόθεση της κλοπής της…
θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Καλυβιανής.

Στο εδώλιο ο 48χρονος, σήμερα, αγρότης, ράκος και στιγματισμένος εφ’όρου ζωής, με την πρωτόδικη δικαστική απόφαση των 6 ετών κάθειρξης. Από την άλλη πλευρά, καλόγριες της Μονής Καλυβιανής, που 12 χρόνια μετά επιμένουν πως αυτός είναι ο δράστης και το μόνο που θέλουν, όπως είπαν, είναι “την Παναγιά τους πίσω”.

Στην έντονα φορτισμένη απολογία του, ο κατηγορούμενος, μέσα σε κλάματα και λυγμούς, ξέσπασε: “Πήγα να ανάψω μια λαμπάδα για τάμα στην Παναγιά και καταστράφηκα. Βρέθηκα στο λάθος τόπο, το λάθος χρόνο. Αυτές δεν είναι καλόγριες, θα κριθούν από το Θεό, αλλά κάνουν λάθος. Ο πατέρας μου με πενθεί ζωντανό” – είπε και στο σημείο αυτό, ο πατέρας του κατηγορούμενου δεν άντεξε και μέσα σε θρήνο βγήκε έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου.

Η έδρα, στην προσπάθειά της να βρει λύση στο γρίφο, κάλεσε σε αντιπαράσταση μοναχές και κατηγορούμενο. Οι πρώτες επέμεναν: “Ναι, τον είδα από το πλάι να τρέχει με την εικόνα στα χέρια του” – υποστήριξε η βασική μάρτυρας. “Εσείς δεν είστε καλόγριες!”  – ξέσπασε ξανά ο κατηγορούμενος, που 12 χρόνια μετά αναζητά το δίκιο του και τη ζωή του πίσω.

Το Δικαστήριο έχει διακόψει και θα επανέλθει με την εισαγγελική πρόταση.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese