Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κατάρ, απηύθυνε έκκληση για την κατάργηση «των νόμων και των παρωχημένων παραδόσεων» που εμποδίζουν, σύμφωνα με την ίδια, εκατομμύρια κορίτσια σε όλο…

 

τον κόσμο να ολοκληρώσουν τη σχολική τους εκπαίδευση.

Σε ομιλία της ενώπιον αντιπροσώπων της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Καινοτομία για την Εκπαίδευση (WISE) στη Ντόχα η Μισέλ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι απαραίτητη «μια ειλικρινής συζήτηση» σε όλο τον κόσμο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες και κυρίως για τα εμπόδια που εγείρονται σε εκατομμύρια κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο.

«Αν επιθυμούμε ειλικρινά να έχουμε κορίτσια στις σχολικές αίθουσες, θα πρέπει να διεξαγάγουμε μια ειλικρινή συζήτηση για τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες στις κοινωνίες μας και αυτή η συζήτηση θα πρέπει να γίνει σε κάθε χώρα αυτού του πλανήτη, περιλαμβανομένης της δικής μου», τόνισε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

«Δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχει ίσος αριθμός (αγοριών και κοριτσιών) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όχι στη δευτεροβάθμια, διότι όταν τα κορίτσια είναι μικρά συχνά αντιμετωπίζονται απλώς ως παιδιά. Όμως όταν φτάνουν στην εφηβεία και αρχίζουν να μεταμορφώνονται σε γυναίκες, ξαφνικά πέφτουν θύματα όλων των προκαταλήψεων της κοινωνίας τους», εξήγησε η Μισέλ Ομπάμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ακριβώς εκείνη τη στιγμή αρχίζουν να καθυστερούν στην εκπαίδευσή τους», εκτίμησε, προσθέτοντας: «Είναι επίσης θέμα άποψης και πεποιθήσεων, γονέων που θα πρέπει να αναρωτηθούν αν τα κορίτσια τους αξίζουν την ίδια παιδεία με τους γιους τους και κοινωνιών που αγκιστρώνονται σε νόμους και παρωχημένες παραδόσεις που καταπιέζουν και αποκλείουν τις γυναίκες».

Σύμφωνα με τη Μισέλ Ομπάμα, 62 εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο δεν είναι γραμμένα στο σχολείο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese