Στις 9 Νοεμβρίου, ξεκινά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η εκδίκαση της αγωγής του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την παράδοσή του στην Τουρκία το 1999.

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης,…

 

το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο Αθήνας διοργάνωσε σήμερα, συνέντευξη Τύπου για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, τη δίκη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τις συνθήκες κράτησής του, με ομιλητές τη Ντιλέκ Οτσαλάν, μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου και ανιψιά του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η οποία μίλησε για «συνομωσία που ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 1999. Η συνομωσία αυτή δεν αφορούσε προσωπικά τον Οτσαλάν αλλά το σύνολο του κουρδικού λαού. Ολοκληρώθηκε με την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία το οποίο δημιούργησε πολλά προβλήματα στον λαό μας».

Παρόντες ήταν και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του στην Τουρκία και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του στην Ελλάδα, Γιάννης Ραχιώτης.

Ο ιδρυτής ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί, στη Θάλασσα του Μαρμαρά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese