Ένοπλος συνεργός τους, ο οποίος ανέμενε στο τούρκικο έδαφος, πυροβόλησε προς…
το μέρος που βρίσκονταν οι συνοριακές δυνάμεις, οι συλληφθέντες διακινητές και οι διακινούμενοι, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Πυρά αντάλλαξαν το βράδυ της Δευτέρας Αστυνομικοί με διακινητές στον Έβρο, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης μεταφοράς μεταναστών με πλαστικές βάρκες.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα Αστυνομικών εντόπισε  στον Έβρο 2 διακινητές, 44 και 31 ετών από την Συρία, να μεταφέρουν με πλαστικές βάρκες παράνομα από την Τουρκία 22 συνολικά μετανάστες, στους οποίους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη των διακινητών, ωστόσο εκείνη ακριβώς την στιγμή ένας από τους συνεργούς τους, οι όποιοι ανέμεναν επί του τούρκικου εδάφους, πυροβόλησε αλλεπάλληλα με πυροβόλο όπλο, προς το μέρος που βρίσκονταν οι αστυνομικοί με τους συλληφθέντες διακινητές και τους διακινούμενους.

Υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίο έρριψαν βολές εκφοβισμού στον αέρα και μετέφεραν τους διακινούμενους και τους συλληφθέντες διακινητές σε σημείο κάλυψης από τα πυρά του δράστη, διασφαλίζοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.

2 βάρκες και 3.1000 ευρώ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατασχέθηκαν 2 πλαστικές βάρκες, το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ και ένα 1 κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο συλληφθέντες διακινητές θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας για την αναζήτηση και τη σύλληψη των συνεργών.        
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese