Με πανό που ανέβασε ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στην όψη του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης η …Δημοτική Αρχή συμπαρίσταται και στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Δήμαρχος συνεπικουρούμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλο και συνδικαλιστές.

Σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας πραγματοποιεί κινητοποιήσεις εστιάζοντας κυρίως στο ασφαλιστικό. Για το πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, το Συνδικάτο αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο και πατώντας πάνω στα δύο μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να ισοπεδώσει και τα τελευταία εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα! Από τα μέτρα αυτά δεν γλιτώνει κανείς! Αφορούν και τους παλιούς και τους νέους ασφαλισμένους αλλά και τους εν ενεργεία συνταξιούχους. Ψήφισαν να δουλεύουμε όλοι μέχρι τα 67 και βλέπουμε ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Τα χρόνια δουλειάς γίνονται 40. Έβαλαν στο τραπέζι τα ΒΑΕ και μιλάνε για Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης. Άλλαξαν τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με ποσοστά αναπλήρωσης από 70 % σε 45- 55% και για κύρια και επικουρική που σχεδιάζουν την κατάργηση της. . Φέρνουν νέο μισθολόγιο με εισαγωγικό μισθό προσαρμοσμένο στον ιδιωτικό τομέα, ήτοι 586 ευρω”.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese