Κατά του bullying αξιολογητών τάσσονται οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τα φαινόμενα που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου εξωτερικοί αξιολογητές δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών.

«Είναι αυτονόητο…

 

ότι οι Πρυτανικές Αρχές και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα καταδικάζουν και έχουν καταδικάσει επανειλημμένα περιστατικά εκφοβισμού («bullying»), φαινόμενα βίας και όχλου στους χώρους του Πανεπιστημίου και εκτός αυτού, από όπου και να προέρχονται. Τέτοιου είδους φαινόμενα, δυστυχώς, παρατηρούνται στην Ελληνική κοινωνία την τελευταία τριακονταετία», επισημαίνουν οι πρυτανικές αρχές.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους: «Οι Πρυτανικές Αρχές αγωνίζονται για να μην θιγεί η ποιότητα των σπουδών των άνω των 100.000 φοιτητών του ΕΚΠΑ σήμερα, παρά την δραματική υποχρηματοδότηση που από το 2010 μέχρι τώρα έχει προσεγγίσει το 75%. Παράλληλα, όμως, είναι καθήκον όλων μας να διατηρήσουμε άθικτη και την ποιότητα της δημοκρατίας. Μεμονωμένα περιστατικά «οχλαγωγίας» και εντέλει αντιδημοκρατικού «θορύβου» δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ ακαδημαϊκή πρακτική».

Στην περίοδο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταφέρνει να παραμένει τουλάχιστον στο 5% των καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως, υπογραμμίζουν, σημειώνοντας πως «συνεχίζει σταθερά το έργο του, χάρη στη μεγάλη προσφορά όλης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, κάτω από αντίξοες συνθήκες». English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese