Βαλίτσες για Ιταλία ετοιμάζει η παράσταση «Η Μητέρα Του Σκύλου», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, όπου, μετά από πρόσκληση του ιταλικού Fontazione Teatro Due της Πάρμας, παρουσιάζεται στη συνάντηση Ευρωπαϊκών…

 

Θεάτρων, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Για τον λόγο αυτό, η αντίστοιχη παράσταση στο «Σύγχρονο Θέατρο», όπου και παίζεται το έργο αυτήν την θεατρική σεζόν, δεν θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα.

Η Ραραού (την υποδύεται η Δήμητρα Χατούπη), μια γυναίκα που προσπαθεί να τα βολέψει σε συνθήκες ανέχειας είναι η ηρωίδα που μας σύστησε στο πιο αγαπημένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημά του ο Παύλος Μάτεσις (1933-2013).

Η παράσταση, λέει ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης, «…δεν είναι εξομολόγηση, ούτε αφήγηση. Δεν είναι ένα παιχνίδι-θέατρο, ούτε θέατρο μέσα στο θέατρο. Είναι μια διαθλασμένη παρακολούθηση της πραγματικότητας, όπως την αντιλαμβάνεται το «ταραγμένο μυαλό» της ηρωίδας. Η Ραραού, απόμαχη ηθοποιός περιοδευόντων θιάσων, είναι μια γυναίκα – σύμβολο του ανθρώπου που δεν σταματά ποτέ να μάχεται.
 
«Έπρεπε να κολακεύω για να επιζήσω, και επέζησα», είναι το μότο της, και το σχέδιό της για τη ζωή. Ο Μέγας χρόνος συναντά το παρόν και το παρελθόν σαν μια ενιαία οντότητα, όπως μπορούν να τη συλλάβουν οι τρελοί και τα παιδιά. Μέσα σ» έναν χώρο που μεταμορφώνεται συνεχώς, εκτυλίσσεται ένα λαϊκό παραμύθι που μιλάει για αισθήματα, για απορρίψεις, για άκυρες ζωές».

«Μέσα από τη λαϊκή μουσική, τα πολυχρησιμοποιημένα αντικείμενα, το χώμα των δρόμων, προβάλλει η Αγιοσύνη των παρεξηγημένων ανθρώπων και των απόβλητων από την κοινωνική ανοχή. Η ιερότητα της μυστικής ζωής των ασήμαντων…», σημειώνεται.

Μετά την επιστροφή της από την Ιταλία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η «Μητέρα του Σκύλου» θα συνεχίσει τις παραστάσεις της στο Σύγχρονο Θέατρο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese