Ο πρόεδρος της Ρουμανικής Βουλής και εκτελεστικός πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) Βαλέριου Ζγκονέα τόνισε ότι κατανοεί τον θυμό των ανθρώπων που διαμαρτύρονται και ότι όσοι είναι ένοχοι για την…

 

τραγωδία στο νυχτερινό κέντρο Colectiv, που πήρε τη ζωή σε 32 ανθρώπων, πρέπει να πληρώσουν "ανεξάρτητα από τις θέσεις και τα καθήκοντά τους".

"Κατανοώ τους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους. Κατανοώ τον θυμό τους και πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός και ολόκληρη η πολιτική τάξη να καταλάβει ότι ημίμετρα δεν αποδίδουν. Αυτή την ώρα πρέπει να φθάσουμε μέχρι τέλους.

Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ακριβώς ποιος και σε ποιο βαθμό είναι ένοχος για τους θανάτους αθώων ανθρώπων. Επιλεκτικοί κανόνες δεν πρέπει να εφαρμόζονται πια.

Οι νόμοι δεν πρέπει να καλύπτονται από διαφθορά και δωροδοκία" σημείωσε ο Βαλέριου Ζγκονέα σε μήνυμά του στο Facebook με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Βουκουρέστι, με αφορμή την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο, όπου 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Η σωστή εφαρμογή των νόμων μπορεί να σώσει ζωές. Όταν παραβιάζονται, σκοτώνονται άνθρωποι. Η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί και όσοι είναι ένοχοι για την τραγωδία πρέπει να πληρώσουν, ανεξάρτητα από τις θέσεις και τα καθήκοντά τους.

Η μνήμη των νέων ανθρώπων που πέθαναν στο "Colectiv" δεν χρειάζεται μνημεία, αλλά δικαιοσύνη" ανέφερε ο κ. Ζγκονέα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese