Μία τηλεόραση, 350 ευρώ σε μετρητά και το…
φαγητό της ημέρας έκλεψαν διαρρήκτες από το σπίτι μίας ηλικιωμένης γυναίκας στο Ηράκλειο.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες σε κεντρική συνοικία της πόλης, όταν τα ξημερώματα άγνωστοι «μπούκαραν» στο σπίτι 77χρονης προκειμένου να κλέψουν ότι πολύτιμο βρήκαν.

Ωστόσο, όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι η μυρωδιά του φαγητού ήταν τόσο έντονη που οι διαρρήκτες άφησαν τα τιμαλφή και έσπευσαν στην… κουζίνα!

Το χρονικό

Ήταν ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής όταν άγνωστοι δράστες έβαλαν στο «μάτι» το σπίτι μίας 77χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πρόσβασή τους ήταν εύκολη. Η ηλικιωμένη γυναίκα – που ζούσε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας – είχε ξεχάσει το παράθυρο του σαλονιού ανοιχτό.

Οι άγνωστοι δράστες σκαρφάλωσαν σ’ ένα δέντρο και μπήκαν μέσα στο σπίτι ανενόχλητοι. Μέσα ήταν η 77χρονη γυναίκα η οποία κοιμόταν βαριά κι ευτυχώς δεν πήρε… είδηση ότι βρίσκονταν κλέφτες στο σπίτι.

Οι δράστες έψαξαν στα ντουλάπια και στα ρούχα της γυναίκας, πήραν την τηλεόραση που είχε στο σαλόνι και 350 ευρώ που βρήκαν πάνω στο κομοδίνο.

Ωστόσο, μία μυρωδιά που ερχόταν από την κουζίνα σταμάτησε το… ψάξιμο για τιμαλφή των διαρρηκτών.

Ακολούθησαν την μυρωδιά και βρήκαν δύο κατσαρόλες με φαγητό. Η μία είχε μέσα σούπα και η άλλη βραστό. Οι άγνωστοι δράστες χωρίς να χάσουν ευκαιρία πήραν από μία κατσαρόλα ο καθένας κι έγιναν… καπνός.

Το επόμενο πρωί

Όταν η 77χρονη ξύπνησε είδε τα ρούχα της στο μπαλκόνι του σπιτιού, την τηλεόραση να λείπει και το φαγητό της ημέρας να… μην υπάρχει πια.

Αμέσως ειδοποίησε την οικογένειά της και την αστυνομία.

Άνδρες της αστυνομίας και της σήμανσης κατέφτασαν στον χώρο, πήραν καταθέσεις ενώ συνέλεξαν και ότι στοιχεία μπορούσαν από το σπίτι.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ώστε να εντοπιστούν οι κλέφτες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese