Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές, διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στο Βουκουρέστι, απαιτώντας την παραίτηση του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα και του υπουργού…

 

Εσωτερικών Γκαμπριέλ Όπρεα, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε ένα ναϊτκλάμπ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.

"Πόντα, παραιτήσου", "Όπρεα, παραιτήσου" και "Δολοφόνοι" φώναζε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Πλατεία Νίκης, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν, επίσης, την παραίτηση του δημάρχου του 4ου διαμερίσματος του Βουκουρεστίου όπου βρισκόταν το κλαμπ Colectiv, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια μιας ροκ συναυλίας.

Η φωτιά οφείλεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 200. Οι έξι από τους τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα.

Το νυχτερινό κέντρο, που στεγαζόταν σε ένα παλιό εργοστάσιο υποδημάτων, δεν είχε άδεια για να φιλοξενεί συναυλίες, ούτε και σόου με πυροτεχνήματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese