Μετράς καθημερινά τις θερμίδες που καταναλώνεις και φροντίζεις…
να μην ξεπερνάς τον αριθμό που σου έχουν υποδείξει. Παρόλο, λοιπόν, που δεν ξεφεύγεις, ο δείκτης της ζυγαριάς δε λέει να σου κάνει το χατίρι και να πάρει την κατιούσα. Τι συμβαίνει και δε χάνεις κιλά; Μήπως τελικά δεν έχει τόση σημασία η ποσότητα αλλά η… ποιότητα;

Έχε στο μυαλό σου το εξής παράδειγμα: Είναι το ίδιο να λαμβάνεις 1600 θερμίδες από junk food (burgers, σουβλάκια) και το ίδιο από σαλάτες, φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης; Όχι βέβαια! Η ποιότητα των θερμίδων που λαμβάνεις είναι πάρα πολύ σημαντική για να φτάσεις το στόχο σου.

Αυτό που πρέπει πάντοτε να έχεις στο μυαλό σου είναι τα λιπαρά και όχι τόσο τις θερμίδες. Τσέκαρε τις ετικέτες των προϊόντων και δώσε βάση στην ποσότητα κακών λιπαρών που περιέχουν. Φρόντισε να μειώσεις τις τροφές με κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα και να προτιμάς εκείνες που είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά (πολυακόρεστα και μονοακόρεστα).

Ένας καλός συνδυασμός από υδατάνθρακες, καλά λίπη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σου να δουλεύει ρολόι. Ξέχνα, λοιπόν, τους αριθμούς και δώσε περισσότερη βάση στην ποιότητα των τροφών. Όλα με μέτρο είναι το μαγικό κλειδί της επιτυχίας!
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese