Οι φανατικοί της Porsche μάλλον θα χαρούν με τα νέα: η επόμενη γενιά 911 GT3 θα μπορεί να έχει και χειροκίνητο κιβώτιο. Η τωρινή…
GT3 είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με το 7άρι PDK, διπλού συμπλέκτη. Αυτό πρόκειται να αλλάξει στην επόμενη γενιά, όπου το βασικό κιβώτιο θα είναι χειροκίνητο, και το διπλού συμπλέκτη θα είναι στον επιπλέον εξοπλισμό.

Ο Andreas Preuninger, επικεφαλής του προγράμματος GT της Porsche, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η GT3 είναι γεμάτη με συστήματα που δουλεύουν πολύ καλά στην πίστα, αλλά για τον σκληροπυρηνικό κάτι λείπει. Στόχος της εταιρείας είναι στο μέλλον να αφήσει τον πελάτη να αποφασίσει την οδηγική προσέγγιση που επιθυμεί.

Το χειροκίνητο κιβώτιο της επόμενης γενιάς GT3 θα είναι μάλλον ένα κλασικό 6άρι και όχι αυτό με τις 7 σχέσεις που έχουν οι βασικές εκδόσεις των 911 Carrera.

Πριν από την επόμενη 911 GT3 η Porsche θα παρουσιάσει την 911 R, μια σκληροπυρηνική έκδοση με τον 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό 3.8 με την επίπεδη διάταξη κυλίνδρων, που χρησιμοποιείται στην υπάρχουσα GT3 και αποδίδει 475 PS και 44,6 kgm ροπής, με χειροκίνητο κιβώτιο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese