Τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει το Ευρωπαϊκό σχολείο με όλες της τις δυνάμεις, έδωσε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου, ο …
Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Λότζια, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Συνομιλώντας με μαθητές ο κ. Λαμπρινός ,ανέφερε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν και τώρα και στο μέλλον και τόνισε ότι θα γίνουν όλες η απαραίτητες ενέργειες ώστε το επόμενο διάστημα να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου.

Στους δρόμους για τα… κενά

Στους δρόμους βγήκαν από νωρίς το πρωί οι μαθητές του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους διαμαρτυρόμενοι για τα εξαιρετικά οξυμένα προβλήματα του σχολείου τους.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους στις 9 το πρωί με πρώτο σταθμό της πορείας διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν την περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Κρήτης, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην περιφέρεια Κρήτης, όπου μάλιστα συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ ο επόμενος σταθμός τους ήταν η Λότζια.

Τα κενά

Όπως διευκρινίζει η κοινότητα του Ευρωπαϊκού Σχολείου, διαχρονικά, και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη των κυβερνήσεων, οι κοινωνικές δαπάνες ολοένα περικόπτονται και τα κονδύλια για την παιδεία μειώνονται συνεχώς. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας παραμένουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών, σε ειδικότητες γλωσσικές και μαθημάτων πανευρωπαϊκά εξεταζόμενων στο European Baccalaureate, ενώ παραμένει ζητούμενο η εξασφάλιση επαρκούς κτιριακής εγκατάστασης, η ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων σε ελληνικά ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, καθώς και η έγκαιρη πρόσληψη και πληρωμή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του Σχολείου, την επιβάρυνση της εργασίας των συναδέλφων και το κλίμα αβεβαιότητας για την ομαλότητα της σχολικής χρονιάς και το μέλλον του σχολείου.

Σε κίνδυνο η λειτουργία του

Όπως επισημαίνουν γονείς και εκπαιδευτικοί η λειτουργία του σχολείου, βρίσκεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν σε κίνδυνο, και ισχυρίζονται ότι «αυτοί που οδήγησαν το σχολείο σε αυτή την κατάσταση, επικαλούνται ακριβώς αυτά τα προβλήματα ως επιχείρημα για το κλείσιμο του».

Με την κινητοποίηση αυτή, η κοινότητα του ΣΕΠ ζητά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και το Υπουργείο Παιδείας, την άμεση στελέχωση του σχολείου μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε διαγωνισμό της ΠΔΕ και των οποίων ο διορισμός δεν έχει προχωρήσει.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese