Υψηλού επιπέδου οργάνωση διακινητών προσφύγων, της οποίας το δίκτυο απλώνεται, μέσω της Τουρκίας, στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Γαλλία, λειτουργεί στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας…

 

Προστασίας του Συντάγματος (BND) της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σίντλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), ο κ. Σίντλερ, μιλώντας τη Δευτέρα σε εμπιστευτική συνάντηση στελεχών μυστικών υπηρεσιών, επισήμανε ότι στην περιοχή του Ινδικού Καυκάσου εντοπίζεται «υψηλού επιπέδου δομή διακινητών», με επαγγελματική οργάνωση και δράση που φθάνει ως την Ευρώπη.

Στο Αφγανιστάν, επισημάνθηκε, η πολιτική κατάσταση παραμένει στάσιμη, η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται και οι Ταλιμπάν προελαύνουν, με αποτέλεσμα να επωφελούνται οι συμμορίες, οι παραστρατιωτικές ομάδες και οι τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σε αυτό το πνεύμα, η γερμανική κυβέρνηση, όπως και οι ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει ταχθεί υπέρ της παράτασης της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Στην ίδια συνάντηση, ο κ. Σίντλερ αναφέρθηκε ακόμη σε απογοητευτικά αποτελέσματα της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς, όπως είπε, η ισλαμική οργάνωση έχει πλέον δομές που παραπέμπουν σε κράτος, ειδικά στην περιοχή των συνόρων Ιράκ – Συρίας.

«Εμίρηδες του ΙΚ έχουν αναλάβει την διοίκηση, διοικούν τις επαρχίες βίαια και απάνθρωπα», δήλωσε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας και έκανε λόγο για ένα αυστηρά οργανωμένο στρατιωτικό σύστημα.

Στο χαλιφάτο, όπως εξήγησε, φθάνουν τζιχαντιστές από όλον τον κόσμο – μόνο από την Γερμανία έχουν φύγει 700 άνδρες και γυναίκες, ενώ από την δυτική Ευρώπη προέρχονται πάνω από 3500 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese