Όμηροι στα χέρια της Εκκλησίας παραμένουν οι 72 οικογένειες στον οικισμό Γεροτσακούλι Νέας Μάκρης, που εδώ και χρόνια απειλούνται με «έξωση» από τα σπίτια τους αφού η Εκκλησία διεκδικεί τις περιουσίες τους. Οι άνθρωποι αυτοί…

 

μέσω του προέδρου τους κ. Νίκο Σοφιανόπουλο υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ευελπιστούν σε μια νομοθετική ρύθμιση του προβλήματός τους που κρατά πάρα πολλά χρόνια. 

Το θέμα είχε έρθει στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο όταν είχε κατατεθεί ερώτηση από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαικάλη, χωρίς ωστόσο όμως να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη. 


Ο κ. Νίκος Σοφιανόπουλος σε δηλώσεις του έχει τονίσει πως: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε μπλέξει σε έναν απίστευτο κυκεώνα και 300 άτομα καλούμαστε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες. Ζητάμε να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί οριστική λύση στην ομηρία μας, και γι» αυτό πιέζουμε μέσω των πολιτικών που εκλέγονται στην περιφέρειά μας». 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως για την υπόθεση αυτή είχε δεσμευθεί και ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης ο οποίος έχει δείξει μεγάλη κατανόηση στο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων. Μάλιστα στις συναντήσεις του με τον μαχητικό πρόεδρο του Συλλόγου Αποκατάστασης Ιδιοκτητών Ακινήτων Γεροτσακούλι κ. Νίκο Σοφιανόπουλο έχει εξηγήσει πως ο Δήμος Μαραθώνα θα σταθεί στο πλευρό τους. Το θέμα παρακολουθεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Πάντζας ο οποίος προσπαθεί να το φέρει και πάλι στη Βουλή, ώστε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese