«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, δεν παίζουμε», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega, ενώ έκανε λόγο και για «τρικλοποδιές» στην κυβέρνηση.

«Δεν…

 

είχαμε αυταπάτες ότι εφόσον είμαστε σε καθεστώς εποπτείας, από την πλευρά των δανειστών και ιδιαίτερα οι πιο σκληρές εκφάνσεις της, π.χ. Σόιμπλε, Ντάισελμπλου, δεν θα μας άφηναν σε χλωρό κλαρί», παρατήρησε σε ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τις αιτιάσεις των δανειστών.

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με το κατά το δυνατόν λιγότερο επώδυνο τρόπο για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

«Ξέρουμε πού πάμε», υπογράμμισε, μιλώντας για «τρικλοποδιές από την πλευρά διαφόρων κύκλων», αλλά και «τρικλοποδιές που βάζουν οι εγχώριοι συνεργάτες κάποιων καταστάσεων στο εξωτερικό».

«Πήγε ο πρώην στην Ισπανία και είπε τι υποστηρίζετε αυτούς τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υποστηρίξατε την κυβέρνηση τη μεταρρυθμιστική τη δικιά μου», επισήμανε ο κ. Μπαλάφας, αναφερόμενος στην χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά σε ισπανικό μέσο.

Ερωτηθείς σε αυτό το σημείο για τα περί «Ολανδρέου» ο κ. Μπαλάφας απάντησε: «Αυτό είναι το αντίθετο. Δεν είναι γλείψιμο ή καλόπιασμα ή ρουφιάνεμα στους ξένους. Αυτό ήταν μια τοποθέτηση που έγινε εκείνη τη στιγμή για συγκεκριμένους λόγους, η οποία δεν υπάρχει λόγος να την τραβάς και να την συνεχίζεις αν δεις ότι κάποια πράγματα αλλάζουν».

Μίλησε ακόμη για «αλλαγή της γαλλικής πολιτικής», σημειώνοντας ότι «ο Ολάντ μέχρι πρότινος ήταν κολλητός με τον Σόιμπλε στην κατεύθυνση στριμώγματός μας και από ένα σημείο και μετά βλέποντας ότι η καμπάνα δεν χτυπάει μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι ο επόμενος στόχος θα ήταν η Γαλλία και η Ιταλία άλλαξαν πολιτική».

Σε άλλο σημείο ο κ. Μπαλάφας έκανε ακόμη λόγο για «υποδόρια, υπόγεια, φαιά προπαγάνδα» σε βάρος της κυβέρνησης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese