Τη δραματική κατάσταση που βίωσε και τον Οκτώβριο, παρά τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες, η Ελλάδα όσον αφορά τον αριθμό των προσφύγων που πέρασαν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αποτυπώνουν τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Οι…

 

αριθμοί είναι ενδεικτικοί: Από τους 218.000 μετανάστες και πρόσφυγες που διέσχισαν τη Μεσόγειο τον Οκτώβριο μόνο 8.000 ήταν αυτοί που δεν πέρασαν στην Ελλάδα ή διαφορετικά το 96% των προσφυγικών ροών του μήνα αυτού πέρασε από το ελληνικό έδαφος.

Τον Οκτώβριο, μάλιστα, πέρασαν στο ευρωπαϊκό έδαφος περισσότεροι μετανάστες από όσους έκαναν το ταξίδι αυτό της ελπίδας ολόκληρο το 2014.

Συνολικά από τις αρχές του έτους έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο περισσότεροι από 744.000 πρόσφυγες και μετανάστες με 3.400 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή του στην προσπάθεια αυτή.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν, επίσης, ότι εννιά στους δέκα από τους περισσότερους από 600.000 μετανάστες και πρόσφυγες που βρέθηκαν στην Ελλάδα προέρχονται από τις δέκα χώρες με τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές. 

Οι αριθμοί αυτοί, όπως σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, δεν περιλαμβάνουν τον τελευταίο τραγικό απολογισμό των 15 νεκρών μεταναστών – ανάμεσα στους οποίους 6 παιδιά – στα ναυάγια της Κυριακής.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese