Με την πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς», θα συνεχιστεί η μεγάλη εκστρατεία του ««ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», καθώς ενισχύεται η προσπάθεια στήριξης των συσσιτίων που παρέχει η Εκκλησία, με τη συμμετοχή και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος…

 

Στέλιος Χατζηιωάννου.

Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθεί να καλύψει βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, έχοντας συλλέξει πάνω από 4.000.000 κιλά τροφίμων. Η συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μία δύσκολη περίοδο που οι ανάγκες της κοινωνίας συνεχώς αυξάνονται.

Η πρωτοβουλία «Φαγητό από καρδιάς» ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Από την έναρξη του προγράμματος, το «Φαγητό από καρδιάς» προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα / σνακ και ένα χαμόγελο από καρδιάς σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση. Στην Κύπρο η δράση αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία). Παράλληλα, το 2014 ξεκίνησε η πρωτοβουλία και στην Ελλάδα με ένα κέντρο διανομής στην Αθήνα (στον Κεραμεικό) και στη συνέχεια με ένα νέο σημείο στη Δραπετσώνα. Το Σεπτέμβριο του 2015 σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σάμου το «Φαγητό από καρδιάς» συμβάλλει στη σίτιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη και προσφύγων στο νησί της Σάμου για τους επόμενους 6 μήνες. Το «Φαγητό από καρδιάς», συνεχίζοντας το έργο του και μέσω των νέων σημείων διανομής, προσφέρει βοήθεια καθημερινά σε πάνω από 3.000 επωφελούμενους στην Ελλάδα.
 
Η διανομή έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει τμηματικά σε διάστημα ενός χρόνου. Ήδη το πρώτο τρίμηνο (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος) θα διατεθούν συνολικά  260.000 κρουασάν στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και σε επτά διαφορετικές μητροπόλεις της Ελλάδας. Κάθε τρίμηνο θα προσφέρονται κρουασάν τόσο στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» όσο και σε διαφορετικές μητροπόλεις της χώρας, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες.

Η εκστρατεία συλλογής τροφίμων, για την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι όμως ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχουν φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου και συγκεκριμένα η πρωτοβουλία «Φαγητό Από Καρδιάς».

Επισκέφθηκε την «Αποστολή» ο Τζιτζικώστας

Μια συμβολική, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, επίσκεψη στα γραφεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ζήτησα σήμερα να έρθω να σας επισκεφθώ, είπε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της «Αποστολής»  όχι μόνο για να σας γνωρίσω, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο γιατί θέλω να συμβολίσω με την επίσκεψη μου αυτή την προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα για ένα κοινωνικό κράτος. Ένα κοινωνικό κράτος για όλους, όχι μόνο για όσους μπορούν.  Εσείς στην «Αποστολή», αποδεικνύετε στην πράξη ότι σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας, λειτουργείτε με  ένα τρόπο που αποτελεί πρότυπο».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, των Ιερών Μητροπόλεων και των ενοριών της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του για την προσφορά τους λέγοντας χαρακτηριστικά «τη καθημερινή συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αυτή την προσφορά της είναι  που το κράτος πρέπει να τη σκεφθεί καλά, να την μετρήσει και να την στηρίξει». 

Μιλώντας για την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα ανέφερε ότι  « η Ελλάδα  πρέπει να δώσει έμφαση στον κοινωνικό τομέα, τις επενδύσεις για  να δημιουργηθεί πλούτος, ο οποίος μετά θα μπορεί να αναδιανεμηθεί σε όλη την κοινωνία και φυσικά στους αδύναμους συμπολίτες μας. Σήμερα δυστυχώς, πρόσθεσε, το μόνο που αναδιανέμουμε είναι φτώχεια και ανέχεια και βυθιζόμαστε με αυτή την λογική πιο βαθιά στη κρίση». 

Τέλος εξέφρασε τις δημόσιες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του  «στους Έλληνες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και ειδικά τους απόδημους Έλληνες, αυτούς που πιστεύουν πραγματικά ότι αυτή η χώρα, έχει την ανάγκη των ανθρώπων εκείνων που μπορούν να την υποστηρίξουν μέχρι ξανά να σταθεί στα πόδια της».

Στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» τον Απόστολο Τζιτζικώστα υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας  ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προγράμματα του Οργανισμού.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese