Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην Καβάλα, το απόγευμα της Παρασκευής σε άλλη μία πολιτιστική εκδήλωση του ερευνητικού κέντρου Ινστιτούτου Μοχάμετ Άλι.

Επρόκειτο για μία ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ…

 

που αναφέρονταν σε ποιητή από την Περσία, ο οποίος συνδιαλέγεται, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Μίλησε η Βελγίδα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, Χριστίνε Βαν Ρίμπεκ που παρουσίασε το έργο ενός επιφανούς Πέρση ποιητή του 12ου αιώνα, του Νεζαμί, που κατάγεται από περιοχή η οποία σήμερα βρίσκεται στα όρια του Αφγανιστάν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρώην Δήμαρχος της πόλης Κωστής Σιμιτσής, ο πρώην Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λυχούνας, αρκετοί πολίτες, αλλά κι ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικης Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Πριν από τη Βελγίδα καθηγήτρια, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Πρωϊνή», μίλησε στους παρόντες η Μαρία Φανή Τσιγκάκου εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Όπως είπε η κ, Τσιγκάκου «αυτές οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην εξοικείωση του κοινού με τη χρυσή εποχή του Ισλάμ, από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα, ενισχύουν τον διαπολιτισμικό διάλογο Δύσης κι Ανατολής».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese